Park rainproof maken

De interactieve kaartensite van de gemeente Amsterdam heeft er een nieuwe kaart bij! Samen met de Gemeente Amsterdam is de Rainproof-knelpuntenkaart ontwikkeld.
Buurtbewoners Arnoud Hekkens en Lex de Jong dienden het maatschappelijk initiatief ´Project Gemaal Mercatorstraat’ in bij stadsdeel West. Een plan voor een nieuw ontwerp inclusief 'regenplein' voor de zuidwesthoek van het Erasmuspark.
Waternet en Liander gaan het Gemaal Mercator in het Erasmuspark restaureren en opknappen. Projectburo Gemaal Mercatorstraat ontfermt zich over de openbare ruimte rondom het gemaal.
Toon meer
Tips om je park rainproof te maken
Maatregel
Regenwatervijvers vangen tijdelijk regenwater op en voeren het vertraagd af. De vegetatie in de vijver en de groene oevers zorgen voor de reiniging van het water. Als het water voldoende schoon is en de bodem het toelaat, kan het regenwater infiltreren.
Maatregel
Grind, steenslag en schelpen zijn een vorm van half-verharding. Regenwater kan hierdoor in de bodem wegzakken en het grondwater aanvullen. Bij heftige regenbuien helpen deze materialen om wateroverlast te verminderen.
Tip
Doordat elk park zijn eigen kenmerken heeft, verschillen de mogelijkheden om het park rainproof te maken. Dit artikel heeft een aantal algemene tips om een park rainproof te maken.
Toon meer

Welke projecten zijn er al
om de stad rainproof te maken?

Wat kan je nog meer rainproof maken?

Lees hier alles voor het rainproof maken van jouw...